Hva som er lurt å gjøre etter en akupunkturbehandling


Når folk spør meg hva de skal gjøre rett etter behandling, pleier jeg å si "vær snill med deg selv". Veldig vag råd, kanskje, men etter å ramse opp listen over lure ting å gjøre etter en behandling kan det faktisk resummeres med det.


Så, hvordan kan man være snill med seg selv?

Slappe av

Du trenger ikke å legge deg ned for å sove (selv om det er ikke dumt, hvis du har mulighet)

Men det å slappe av, er med andre ord å ta det med ro, unngå stressende situasjoner.Ikke hjelp din venn å flytte, sitte barnevakt med din søsters kolikkbarn eller gå på byen til 4 AM) Avslapning gjør det enklere for kroppen å jobbe videre med healingsprosessen.Moderat trening

Trening er fin, moderate bevegelser er med på å la energien flyte, men igjen: moderat.Hvis du er en løper, ta en gåtur etter behandling og hvis du tar avansert Yoga ta en begynnertime den dagen. Hvis du ikke pleier å klatre høye fjell, er kanskje timene etter behandling ikke de beste å prøve seg på...


Unngå alkohol og kaffe

To grunner til det:- det er viktig å ikke bli dehydrert etter behandling, dvs, fint at du drikker mye vann, fordi det hjelper å drive giftstoffer ut av kroppen. Siden alkohol og kaffe er vanndrivende er dermed frarådet rett etter behandling.- alkohol og kaffe gir nedsatt kroppsbevisthet. En av de viktige mål med akupunktur er å oppnå en større "belysning" og bevisthet om hvordan vi egentlig har det. Siden alkohol kan gi feil sanseopplevelser og kaffe gir en falsk og forhøyet energinivå, kan begge, potensielt, være med på å maskere eller hemme effekten av akupunktur.Du trenger absolutt ikke holde deg unna disse for evig, men lurt å ta en pause for en dag eller to.

Slå av TV'n

Akupunktur hjelper deg å få deg til å roe ned, komme i en slags balansetilstand hvor ditt sympatisk nervesystem (fight-or-flight-response) ikke er på full gir. Tankene blir roligere og klarere, noe som ikke er så lett i den hektisk verden vi lever i.Med en gang du trykker på "ON"- knappen på tv'n får du all de stresset tilbake som en bølge over deg- i form av ustoppelig reklame, skrikende programverter, siste nyheter, støy og mer støy...Ta en pause fra tv'n og du får garantert forlenget den deilige "don't worry-be happy" effekt av akupunktur.


Spis god mat

Akupunktur hjelper å drive giftstoffer ut av kroppen, dumt å ta de inn igjen via dårlig mat samme dag. Unngå derfor ferdiglagd mat, "fast food" og sukker. Tenk på mat som en måte å forlenge effekten av akupunktur, spis ting som gjør deg godt.

Og som sagt: "vær snill med deg selv" !!