Cosmetic Acupuncture?

11/01/2022


Fillers og Botox har blitt utrolig populære metoder for å deale med alderstegn. Det folk flest ikke vet er at det finnes et mer naturlig alternativ som kan hjelpe å behandle disse tegn pluss andre hudproblemer.

Ja, nemlig: Cosmetic Acupuncture!

Ansiktsakupunktur eller kosmetisk akupunktur, er en akupunkturbehandling som har  fokus på  å  jobbe med fine linjer, rynker og arr uten å tilføre noe inn i huden.

Bruk av tynne nåler har til hensikt å optimalisere blod-gjennomstrømning og elastisitet til hudpartier som begynner å vise furer og andre mindre hyggelige tegn til aldring.

Visste du at dette har eksistert i mange år? Nemlig, det finnes mange referanser om kosmetisk bruk av akupunktur så tidlig som under Sung Dynastiet (960 - 1279)

Hvordan fungerer det? 

En typisk ansiktsakupunkturbehandling involverer omtrent 30 nåler i ansiktet og 10 - 12 nåler på kroppen,  dette varierer avhengig av hver enkeltes behov. Vi setter nåler i ansiktet for å jobbe med kollagenproduksjon, forbedre sirkulasjon som igjen forbedrer hudkvaliteten. Nålene sitter i huden i omtrent 20 til 25 minutter. 

Anything that is good for stress levels will be good for the health of the body, the health of the skin and any skin condition that gets worse with stress, like acne ...

Det er faktisk  en 2-i-1 behandling fordi du får en "skjønnhetsbehandling", og balanserer kroppen samtidig. 

Produksjon av kollagen går ned med årene, noe som kan føre til fine linjer, rynker og synkende elastisitet.  Kosmetisk akupunktur har som formål å hjelpe til med kollagenproduksjon, noe som i teorien vil hjelpe til med å behandle og forsinke aldringstegn.  

Men hva gjør disse nålene? 

Den fysiske handlingen av å stikke nålene inn i huden forårsaker en mikrotrauma  som sender signal til kroppen din om å sende kollagen til det området for å reparere skaden. Denne mikrotrauma stimulerer blodsirkulasjonen  og øker dermed helbredelseshastigheten, noe som til slutt gir den typiske  "glød" i huden.  

Kosmetisk akupunktur er et utmerket alternativ hvis du ikke vil ha Botox eller andre produkter, nålene kan brukes blant annet i forbindelse med :

- tunge øyelokk

- kviser og uren hud

- poser under øynene

- fine linjer og rynker


Er det noen som ikke burde bruke Kosmetisk Akupunktur?

Generelt frarådes å behandle personer som har implantater i ansiktet eller som har fått injeksjoner av botox eller restylane i løpet av de tre siste mnd. 

Det er heller ikke gunstig å behandle dersom man har åpne sår eller svært irritert hud i ansiktet.

Personer som bruker blodfortynnende medisiner som Albyl E, Marevan, Plavix eller har hatt en langvarig bruk av kortison er heller ikke egnet ved kosmetisk akupunktur, siden det kan oppstå større blødninger i underhuden.


Har du spørsmål? Ring  for mer informasjon  Tel: 91 778 696