Cosmetic Acupuncture, why?

17/10/2019


Fillers og Botox har blitt utrolig populære metoder for å deale med blant annet: alderstegn. Det folk flest ikke vet er at det finnes et mer naturlig alternativ som kan hjelpe å behandle disse tegn pluss andre hudproblemer.

Ja, nemlig: Cosmetic Acupuncture!

Ansiktsakupunktur eller kosmetisk akupunktur, er en akupunkturbehandling som har  fokus på  skjønnhet i tillegg til den balanserende effekt for hele kroppen. 

Hvordan fungerer det? 

En typisk ansiktsakupunkturbehandling involverer omtrent 40 nåler i ansiktet og 12 nåler på kroppen, selv om det kan variere avhengig av hver enkelts behov. Vi setter nåler i ansiktet for å stimulere kollagenproduksjon, forbedre sirkulasjon som igjen forbedrer hudkvaliteten. Nålene sitter i huden i omtrent 20 til 25 minutter. 

Anything that is good for stress levels will be good for the health of the body, the health of the skin and any skin condition that gets worse with stress, like acne 

Det er faktisk  en bonus behandling, hele veien, fordi du får en skjønnhetsbehandling, men balanserer kroppen samtidig. 

Produksjon av kollagen går ned med årene, noe som kan føre til fine linjer, rynker og synkende elastisitet.  Kosmetisk akupunktur sies å hjelpe til med nettopp: kollagenproduksjon, noe som i teorien vil hjelpe til med å behandle og forsinke aldringstegn.  Men hva gjør disse nålene, i hovedsak kan vi si at den fysiske handlingen ved å stikke nåler inn i huden forårsaker en mikrotrauma  som sender signal til kroppen din om å sende kollagen til det området for å reparere skaden. Denne mikrotrauma stimulerer blodsirkulasjonen  og øker dermed helbredelseshastigheten, noe som til slutt gir den typiske  "glød" i huden.  Kort fortalt snakker vi om at det stimulerer kollagenproduksjon og hjelper tonen og strukturen i huden. 

Kosmetisk akupunktur er et utmerket alternativ hvis du ikke vil ha Botox

______________________________________

Jeg har hatt pasienter som har gjort Botox, og de kommer og ser meg, og så gjør de det ikke lenger, eller de kutter det ned med minst 50 til 70%," sa hun. Her tenker hudleger: King sa at ideen om ansiktsakupunktur som en slags naturlig Botox-behandling for å adressere musklene under huden var et interessant konsept. "Jeg vet ikke om det har vært gode forsøk på det, så jeg kan ikke slutte meg til det fordi jeg ikke har sett data," sa hun, "men det er en mulighet." "Jeg tror det ikke kommer til å ha like sterk effekt som Botox, og jeg tror at det er noe du må fortsette å gjøre ganske regelmessig, så du må bestemme om det er verdt tiden og energien å gå regelmessig, "la hun til. Ciraldo, en hudlege med base i Miami, var på samme side og sa at hun ikke tror folk burde gå til en ansiktsakupunkturbehandling som forventer raske resultater. Hun sa at hun er behandlet pasienter som får ansiktsakupunktur, men bemerket at de har gjort det i mange år. "Det virker som om det tar ganske lang tid å se resultater," sa hun. "Jeg tror et av problemene de fleste av oss har i Amerika er at vi vil ha resultatene i går," påpekte Ciraldo. Vitenskapen bak ansiktsakupunkturens potensielle Botox-lignende effekter er begrenset, selv om det var en liten studie utført i 2013 som viste "en betydelig forbedring" av ansiktselastisitet i fem økter. Studien konkluderte også med at det måtte gjøres mer store studier for å få mer pålitelig statistikk. Oh, og for hva det er verdt, kan du få ansikts akupunktur og Botox; de to er ikke gjensidig utelukkende, sa Ciraldo. Hun rådet bare til å vente minst to uker etter å ha fått injeksjoner før hun gikk på akupunktur. Singh anbefalte å vente seks til åtte uker, og Krecolowich foreslo å vente fire uker.

Hva med kviser? Kan ansikts akupunktur hjelpe? Bortsett fra de antatte aldringsfordelene, anses akupunktur i ansiktet også for å hjelpe til med å behandle og fjerne akne, selv av den cystiske sorten. Her er hva akupunktører sier: Folk har kviser av forskjellige grunner, enten det er et tregt fordøyelsessystem, hormonell ubalanse eller bare bruker feil produkter, sa Singh. Det er to måter ansiktsakupunktur kan hjelpe, sa hun. "Hvis det er mer en intern tilstand, hjelper vi å balansere hormoner internt med kroppspunktene," sa hun og la til at akupunkturpunkter er på "meridianer", eller energilinjer som er koblet til kroppens organer. For å behandle hudtilstander, stimuleres akupunkturpunkter langs armer, ben og overkropp, ifølge Pacific College of Oriental Medicine. I en mer fysisk forstand sa Singh og Krecolowich at akupunktører også kan omgi et utbrudd med nåler for å hjelpe med blodstrømmen og helbredelsesresponsen i det spesifikke området. "Når du legger nåler rundt utbruddet, må kroppen din tenke på området mer igjen, så det kommer til å sende mer blod og flere hvite blodlegemer til området, noe som vil lette bakteriene under huden, som også forårsaker kviser, "sa Singh. Krecolowich la til at omringingen av utbruddet kan bidra til å krympe det eller, noen ganger, fjerne det helt. Teknikken hjelper også til å bygge tilbake kollagen der arr utvikler seg og hjelper med hyperpigmentering, sa hun. Slik sier hudlegene: Ideen om å bruke ansiktsakupunktur som del av et selvpleieritual som fremmer avslapning og fred er noe King mener er "veldig bra for kroppen og for stressnivået." "Alt som er bra for stressnivåer vil være bra for helsen til kroppen, hudens helse og enhver hudtilstand som blir verre med stress, som kviser," sa hun. Jaber var enig, og sa at han mener akupunktur er nyttig for å redusere betennelse og stress, noe som "kan være til fordel for hudtilstander som kviser som er forverret av stress."